24 Haziran 2015 Çarşamba

WAMP SERVER ve KURULUMU


Wamp Server Nedir?
Wamp server windows için hazırlanmış olan bir paket kurulumudur. Wamp server Php dosyalarını çalıştırmamıza olanak sağlayan, xampp ve apache gibi localhost programıdır. Diğer programlardan farkı ise daha gelişmiş ve içerisinde Apache , Php , Mysql kurulumları bulunmaktadır.

Wamp Server Kurulumu
Wamp Server Kurulumu gayet basit, tamamen ücretsiz ve türkçe dilide mevcuttur. 

Kurulumun ilk adımı olan indirmeden başlayalım. 
http://www.wampserver.com/en/ adresinden bilgisayarımıza programı kolay bir şekilde indirebiliriz.Pogramı indirdikten sonra çalıştır butonuyla programı kurmaya başlıyoruz.



Kuruluma devam etmek Next butonuyla sonraki adıma geçiyoruz.


Karşımıza çıkan bu pencereden lisans sözleşmesini kabul ettikten sonra Next butonuylu sonraki adıma geçiyoruz.


Bu pencerede ise Wamp Server'ın kurulacağı dosya kısmıdır. Genellikle hiçbir değişiklik yapılmadan sonraki adıma geçilir ama dilerseniz Browse butonuyla istediğiniz bir klasör de seçebilirsiniz. Next butonuyla ilerliyoruz.


Eğer hızlı başlata kısayol oluşturmak istersek "Create a Quick Launch icon" , masaüstüne kısayol oluşturmak istersek "Create a Desktop icon"seçeneklerinden birisini veya her ikisini veya hiçbirini tıklamadan Next Butonuyla sonraki adıma geçiyoruz.


Karşımıza gelen bu pencere programımızın nerede kurulduğu ve kısa yolların yada yolun nerede oluşturulduğu hakkında bilgiler verir. İnstall komutuyla programımızı kuruyoruz.


Programımız kurulurken bekliyoruz.



Ve programımızın kurulumunu tamamladık. Finish butonuna tıklamadan önce eğer programın hemen açılmasını istiyorsak "Launch WampServer 2 now" seçeneğini işaretleyip Finish butonuna tıklayoruz. İyi günlerde kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder