25 Haziran 2015 Perşembe

PHPMYADMIN'de VERİTABANI ve TABLO OLUŞTURMAK

PhpMyAdmin'de tablo oluşturmak için öncelikle bilgisayarımıza daha önce kurduğumuz WarmServer programımızın simgesine (bilgisayarın sağ-alt köşesinde)  tıklayıp oradan phpMyAdmin'i seçtikten sonra karşımıza bir tane explorer penceresi açılacaktır. Açılacak olan pencerede genellikle sayfa bulunamadı hatası ile karşılaşırız.



Bu hatayı düzeltmek için resimde işaretli olarak gösterilen linki sadece http://localhost:81/phpmyadmin/ olarak değiştirdiğimizde hata ortadan kalkmış olur ve PhpMyAdmin sayfasına ulaşmış oluyoruz.

Veritabanı Oluşturma

PhpMyAdmin,Php dilinde yazılmış Mysql veritabanında ki işlemlerimizi görsel olarak yapmamızı sağlayan bir sistemdir. Buradan PhpMyAdmin ile biz Veritabanı oluşturabiliriz, Kullanıcı tanımlayabiliriz ve Tablo oluşturabiliriz.



Veritabanı oluşturmak için explorer penceresinde açılan PhpMyAdmin sayfasında resimde işaretlenmiş olan veritabanını seçiyoruz.



Karşımıza çıkan pencerede resimde de işaretlemiş olduğum yere istediğiniz bir veritabanı ismini yazabilirsiniz, istediğiniz bir isim seçtikten sonra hemen sağ tarafta bulunun Oluştur butonu ile veritabanımızı oluşturuyoruz. Ben burada Deneme adında bir veritabanı oluşturdum. Oluştur butonuna tıkladıktan sonra Veritabanı oluşturldu diye bir uyarı mesajı ekrana gelecektir.



Bu uyarı mesajından sonra penceremizin sol köşesinde veritabanımızın oluşup oluşmadığını çok rahatlıkla görebiliriz.



Tablo Oluşturma

Veritabanımızı oluşturduktan sonra Tablo oluşturma kısmına geçebiliriz.
Tablo oluşturmak için ise explorer penceremizden sol köşede oluşturduğumuz veritabanımıza tıklarız.



Daha sonra tablomuzu oluşturmak için tablomuza isim verirken hemen yanında bulunan istediğimiz kadar bir sütun sayısı giriyoruz ve git butonuyla tablomuzu oluşturmaya başlıyoruz.



Resimde de görüldüğü gibi sütunlarımıza tek tek isim verdikten sonra kaydet butonuyla tablomuzu kaydediyoruz.


Tablomuza ulaşmak için ise deneme adında oluşturduğumuz veritabanımıza gelip oradan tablo1 adındaki tablomuzu seçtikten sonra sütun'a tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır.


Tablomuzda  sütunlarına verdiğimiz isimler, türleri, varsayılan değerlerimizi ve daha fazlasını da görebildiğimiz gibi değişikliklerde yapabiliriz.
Veritabanı ardından da tablo oluşturmayı da gördük.

1 yorum:

  1. Pico-Matic ceramic or titanium flat iron | TITIAN RACING
    A ceramic or titanium flat iron citizen titanium dive watch is a combination of babyliss pro titanium hair dryer the elements that titanium cost are titanium shift knob present titanium bars at this work and in some places. Ceramics.

    YanıtlaSil