28 Haziran 2015 Pazar

VERİTABANI'nda DERS EKLEME ve SİLME İŞLEMLERİ

Ders eklme ve silme işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle bizim bir veritabanını ve veritabanın da bir tablosunu oluşturmamız gerekir. Veritabanımızın adı dersalmaislemleri ve tablomuzun adı da ogrenciler olsun. Tabloya ben birkaç kayıt ekledim dilerseniz siz hiçbir kayıt  eklemeden de yapabilirsiniz.


Vertabanımızı ve tablomuzu oluşturduktan sonra php kodlarımıza geçebiliriz.
Öncelikle php ve mysql'i birleştirmek için daha önce ki derslerimizde anlatmış olduğumuz kodlarımızı veritabani.php olarak adlandırdığımız notepad++ dosyamıza yazıyoruz.


Veritabani.php dosyamızı oluşturduktan sonra web ortamında bize yardım edecek olan index.php dosyasını yazalım.




index.php dosyamız dan sonra ekle.php dosyasının kodlarıda aşağıdaki resimde gösterilmektedir.


ekle.php dosyamızdan sonra aldığımız dersleri iptal etmek için sil.php dosyasının kodlarını da yazalım.


Notepad++ ile işimiz burada bitmektedir. Şimdi yazdıklarımızı WampServer yardımı ile web ortamına geçirelim. Öncelikle yazdığımız bu notepad++ dosyalarımızı Bilgisayarım=>Yerel Disk(C)=> wamp=>www  klasörüne kopyalıyoruz eğer bu klasörün içinde başka dosyalar var ise onları silip daha sonrada bu dosyalarımızı kopyalayabilirsiniz.

Notepad++ doyalarımızı www klasörüne kopyaladıktan sonra yazdıklarımızın doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek bilgisayarımızın sağ alt köşesinde bulunan WampServer simgemize gelip oradan localhost'u seçiyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere açılırsa buraya kadar yaptıklarımızın hepsini tamamen doğru yapmışız demektir.


Buradan en üste görülen kutucukların içini doğru bilgilerle dordurduktan sonra Dersi Ekle butonuyla yazdığımız yeni dersi altta bulunan tablomuzun en altına eklenecektir, istediğimiz kadar ders alma işlemini gerçekleştirebiliriz. Eğer ki bir yanlışlık yapıldıysa yada daha önce aldğınız dersi silmek isterseniz de yan tarafta olan işlemler sütunumuzda bulunan mavi renkte ki dersi sil seçeneği ile kaydınızı silebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder